Parterapi

Opnå klarhed og energi ved at genfinde kontakten

Jannik og AngelikaSom parterapeut hjælper jeg jer til få talt sammen om det, der er væsentligt for jeres forhold. Hvis der er noget vigtigt I ikke får talt om, så kan hele kommunikationen blive præget af distance og overfladiskhed. Man får nok talt om, hvad man skal have til aftensmad – men ikke kontaktfuldt om, hvordan man har det med hinanden.

I parterapien vil I begge opleve en tiltagende åben og reel kontakt, hvor du ser og hører din partner som han eller hun er. Tilsvarende er det vigtigt at du viser dig som du er, og ikke f.eks. som den, din partner gerne ville have at du var. Meget god energi går tabt i mere eller mindre velmente og ubevidste forsøg på at lave hinanden om. Ofte fører det blot til, at begge undertrykker vigtige sider af sig selv og synker ned i en stille resignation eller frustration, og afstanden bliver større.

Derfor tager vi udgangspunkt i virkeligheden, som I hver især oplever den. Det er fundamentet for at I kan finde frem til jeres svar på spørgsmål som: Hvordan forholder vi os så til det der er? Vil vi hinanden? På hvilken måde vil vi det? Skal vi måske ændre på vores fælles spilleregler?

I den proces fokuserer jeg på temaer som

  • jeres aktuelle situation
  • jeres forventninger til hinanden – og til samlivet
  • jeres behov og ønsker hver især
  • jeres personlige stil og udtryksmåde

Det I får ud af det er afklaring af relationen mellem jer.

Feedback fra tidligere klienter

Hvorfor er det så svært?

Det kan være svært at finde balancen mellem dine egne og din partners behov. Behovet for at føle sig elsket sidder dybt i os alle, og det kan være fristende at tænke at nå pyt, så vigtige er mine ønsker vel heller ikke, og det er nok bare mig der er besværlig. Eller omvendt kan man prøve at forme partneren i ens eget billede, og derved lave om på det netop menneske man forelskede sig i.

Der er kort sagt rigtig mange måder, hvorpå man kan undgå at se realiteterne i øjnene – meget ofte ubevidst og i den bedste mening. Sådanne mønstre stjæler en masse af energien mellem jer og skaber stående konflikter, som efterhånden kan gøre samlivet så svært, at man enten resignerer eller ønsker sig ud af forholdet.

For at komme videre er det vigtigt at I oplever at komme frem med det, der virkelig er sandt for jer hver især, og det der betyder noget. Og at I så oplever at blive hørt og taget alvorligt, når I gør det. Det kan jeg hjælpe jer med.

Fysisk intimitet

For nogle er kropskontakten blevet en barriere at overvinde. Hvor gerne kroppene længes efter hinanden, er der måske noget indeni der siger stop. Det kan skyldes personlige temaer hos den enkelte som kan bearbejdes – og det kan også være en hjælp med øvelser, som på en nænsom og gradvis måde inspirerer jer til at opnå en forbedret fysisk og følelsesmæssig kontakt og øget intimitet:

Øvelser for par til kropskontakt

 

Del denne side:FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail