Sådan arbejder jeg med tilknytning

Har du et kraftigt behov for bekræftelse i dine relationer, eller holder du måske tværtimod afstand? De forskellige former for utryg tilknytning – afvisende, ambivalent eller disorganiseret tilknytning – kan i væsentlig grad påvirke ens følelsesmæssige og relationsmæssige udvikling og give problemer også i voksenlivet. F.eks. kan du have et oplevet behov for, konstant at skulle være i nærheden af en partner og blive bekræftet – eller du har tværtimod en tendens til at undgå, at andre kommer for tæt ind på livet af dig.

Heldigvis er det muligt at bearbejde og ændre utrygge tilknytningsmønstre også senere i livet. I det terapeutiske arbejde med tilknytningstemaer har jeg disse generelt anerkendte grundprincipper:

  • Erfaringer med utryg tilknytning er virkelige hændelser, og altså ikke blot f.eks. forestillinger om barndommen.
  • Den form for tilknytning, som du har lært i din tidlige barndom, vil også præge dine relationer som voksen.
  • For at påvirke de gamle tilknytningsmønstre er det afgørende, at jeg som terapeut ikke kun kan tale med dig på et rationelt, forståelsesmæssigt plan – men også kan have kontakt på et intuitivt følelsesmæssigt plan, både med og uden ord. Den rationelle hjerne kan ikke alene påvirke de dele af hjernen, hvor din tilknytningsstil er lagret.

Grundtanken er, at jeg derved kan tilbyde den stabilitet eller indre ballast, som får dig til at føle dig ikke alene forstået mentalt, men også sikker i en oplevet følelsesmæssige forstand. Og dette kræver selvsagt en høj grad af integritet og afklarethed hos mig.

Dette stiller jeg dagligt til rådighed for mine klienter. Har du lyst til at aftale et møde, hvor du kan finde ud af, om min måde at være terapeut og menneske på passer til dine behov, så ring på 4033 4867 eller send en mail til post@gestaltterapeut.dk.

Del denne side:FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail